🌩️ Dé motivatie quotes canvassen, om de dag gemotiveerd te beginnen en succesvol te eindigen!

Visualiseer jouw eigen geluk!


Je zal ongetwijfeld mensen in je omgeving kennen, die jou altijd proberen af te vallen bij nieuwe ideeën of initiatieven. Ze zien altijd de dingen die niet er niet goed zijn, aan nieuwe situaties en de risico's, die zich hierbij kunnen voordoen. De conditie van de geest van deze mensen is erg onstabiel. Het is een probleem dat zich bij 'hun' voordoet. Aan jou om deze mensen te herkennen en je bewust te zijn, dat jij je niet door hen laat beïnvloeden. Want het is namelijk ontzettend goed dat jij nieuwe ideeën en initiatieven genereert. Jij hebt behoefte om te groeien en jezelf verder te ontwikkelen. Jij wilt niet stilstaan. Laat ik je iets vertellen. Eigenlijk zijn wij allemaal op deze aardbodem gekomen om te groeien. Ons hele leven lang. Kijk alleen al naar de fysieke groei, die we zonder er daadwerkelijk iets voor te moeten doen (m.u.v. eten en drinken natuurlijk) allemaal meemaken. Het is dus goed dat jij hier bewust mee bezig bent. 

Echter zijn velen beland in een comfortabele toestand. Hoe hun huidige leven gaat is prima en mochten er hierin enige veranderingen optreden is dit eng en ongepast. Als jij dus ambitie hebt om jezelf te blijven ontwikkelen en niet stil te staan, zal dit voor sommigen in je omgeving als een verandering in hun omgeving aanvoelen. "Het hoort niet zo." "Doe toch even lekker normaal." "Kom eens uit de bubbel van je.". Ze zijn bang om de 'oude' jij kwijt te raken en hebben angst dat hun huidige comfortabele leventje een verandering door zal maken. Ze zullen er daarom alles aan doen om je terug te trekken naar de huidige toestand, zodat alles zo blijft als het is.

Echter blijft niets in het leven zoals het is! Veranderingen vinden continu plaats en een toekomst is niet zeker. Het enige waar we zeker over zijn is het nu. En ook dat verandert ieder moment!

Nu weet je hoe de denkwijze van deze mensen eruit ziet en wat hun beweegredenen zijn om jouw ontwikkelingen en veranderingen te belemmeren. Herken deze mensen en probeer er afstand van te doen. Ik weet dat dit ontzettend lastig is. Het zijn vaak mensen die heel dichtbij je staan en waar je al heel je leven lang al mee optrekt. Familie, goede vrienden of kennissen, waar je afstand van moet nemen is een pijnlijk en lastig proces..

Laat ik je hierbij helpen! Laten we eerst even duidelijk hebben waarom we er zo graag afstand van nemen. Ze belemmeren jou in je groei! ze belemmeren jou in het anders durven denken! Ze belemmeren jou je ambities en dromen na te jagen. Ze belemmeren jouw toekomst, waar je naartoe wilt werken! Ze belemmeren jouw geluk! Die laatste geeft de doorslag en weegt vele malen zwaarder dan het in stand houden van deze relaties. Want zeg nou eerlijk; het allerbelangrijkste in het leven is toch dat jij gelukkig bent!

Hoe gaan we dan afstand nemen? Moet ik ze meteen permanent uit mijn leven verwijderen? Nee, dat hoeft niet! Baseer het op de volgende uitspraak: "Slaap niet met de hond, als je geen vlooien wilt krijgen". Wat hiermee wordt bedoelt, is dat je gerust nog contact kan blijven houden met deze mensen en ze zelfs nog regelmatig kan blijven zien. Zorg er alleen voor, dat deze contactmomenten niet te vaak en te lang aanhouden. Heel simpel dus! Zorg ervoor dat de contactmomenten wat intenser zijn dan anders, zodat ze minder vaak en langdurig hoeven plaats te vinden! Weet daarnaast ook wat relevant is en wat niet. Maak hierin bewust onderscheid bij de dingen die ze jou proberen te vertellen of in te praten!

Nu we het probleem rondom onze omgeving hebben opgelost is het eindelijk tijd voor jou, want dat verdien je! We gaan eens kijken hoe we nou op een juiste manier onze dromen kunnen najagen, om uiteindelijk op onze gewenste situatie terecht te komen! Het allerbelangrijkst aspect hierbij is 'visualiseren'. Het betekent letterlijk het vertalen van jouw wensen, dromen of gedachten naar een beeld. Maar hoezo is dit zo belangrijk? Dit komt doordat jij, bij visualiseren, één van de meest krachtige elementen gebruikt die jij als mens tot je beschikking hebt. Dit is verbeeldingskracht! Het allermooiste aan verbeeldingskracht is dat alles mogelijk is en dus niks onmogelijk. Er is geen limiet. Met verbeeldingskracht kan jij jouw fantasieën werkelijkheid laten worden. Doe jezelf dus niet tekort door het niet te gebruiken. Niets of niemand kan dit van jou afpakken! 

Bepaal voor jezelf het scenario waar je naartoe wilt werken. Schrijf het op, typ het uit of maak het bij voorkeur visueel. Visualiseer jouw eigen geluk! Als dit duidelijk is, heb je een specifiek doel waar je naartoe kan gaan werken. Zo wordt het voor jezelf ook makkelijker om de juiste stapjes te bepalen en voltooien. Uiteindelijk vormen al deze kleine stapjes samen de gehele grote stap om je visualisatie te behalen. Zorg ervoor dat je de visualisatie dagelijks herhaalt. Doe dit consistent en uiteindelijk zal de visualisatie al werkelijkheid worden in jouw mentale wereld, nog voordat deze in jouwe fysieke wereld werkelijkheid is geworden! Dat is het het mooie aan verbeeldingskracht; wat jij uiteindelijk gelooft is jouw waarheid! Het enige dat dan nog rest te gebeuren, is dat het werkelijkheid wordt in jouw fysieke wereld. Dit is puur een kwestie van tijd en heeft geen haast. Vertrouw op het proces en geloof in de fysieke realisatie. Als jij je hier consistent aan houdt, weet ik zeker dat jouw visualisatie werkelijkheid wordt! 


Laat een reactie achter