🌩️ Dé motivatie quotes canvassen, om de dag gemotiveerd te beginnen en succesvol te eindigen!

Jij bent geboren om te vliegen!


Ben jij een adelaar? In de mensheid heb je adelaars en je hebt duiven. De duiven volgen elkaar en proberen zo min mogelijk te jagen. Ze zijn lui en comfortabel met hun huidige situatie. Ze zijn angstig voor verandering, door hun onjuiste manier van denken. Ze zitten vast. Iedere dag pikken ze het hoognodige voedsel van de grond en de rest van de dag besteden ze aan zitten en rondkijken wat de rest doet. Daarnaast bestaat een klein deel van de mensheid uit adelaars. Zij gaan iedere dag op jacht naar de meest unieke en beste voedselbronnen. Deze plekken zijn beperkt. Misschien soms wel zo gering dat ze soms enkele dagen van niet eten, moeten inleveren om tot de dag te komen dat ze hun allerbeste maaltijd hebben gevonden. Maar eenmaal aangekomen op een bestemming is er voedsel in overvloed! Zij staan niet aan de grond maar ze vliegen. Ze kunnen gaan en staan waar ze willen en de mogelijkheden zijn oneindig!

Ik geloof dat iedereen geboren is om te vliegen maar dat slechts een enkeling het lef en de moed heeft om een adelaar te zijn. En ik geef ze geen ongelijk; een duif zijn kost namelijk geen moeite. Je bent het gewoon, ook al maak je de keuze niet. Een adelaar zijn is allesbehalve vanzelfsprekend. Een adelaar zijn komt niet aanwaaien. Je moet er zelf alles aan doen om van de grond te komen. Dit kan alleen als je weet hoe je moet vliegen. Het kost je misschien wel jaren moeite, energie, falen en opofferingen maken, voor je het vliegen onder de knie hebt. En wat dan? Dan ben je er nog niet, want met alleen vliegen heb je je maagje nog niet gevuld. Wanneer je het vliegen onder de knie hebt, is het aan jou; oog te krijgen voor waar je heen moet vliegen en waar je moet zijn voor de juiste voedselbronnen. Hoe zet jij jouw vliegkunsten in, om op de mooiste plekjes te komen en jouw honger te stillen. Je moet weten waar je heen moet. Ook dit is niet gemakkelijk en het is daarom ook flink veel risico's nemen. Soms kom je op een bestemming waar geluk en voeding in overvloed is en soms vind je periodes lang bestemmingen zonder enig leven.. 

Het is aan jou om de keuze te maken. Zijn risico's nemen het risico waard om de adelaar te zijn? (Zag je wat ik deed in deze zin? Ik gebruikte het woord risico bij het eventueel behalen van iets positiefs.) Of vind jij het prima om een duif te zijn; zekerheid te waarborgen en de massa te volgen.

Laat ik de keuze gemakkelijker maken. Op het woord risico's heerst namelijk vaak een taboe. Waarschijnlijk is jouw eerste associatie met het woord risico iets mogelijk negatiefs. Gek eigenlijk want ik heb nog helemaal niet benoemd wat de verhouding is. Misschien is het risico wel een verhouding van: 99 procent kans dat het positief uitpakt en 1 procent kans dat het negatief uitpakt. Risico's nemen is dus niet per definitie meteen iets negatiefs. Probeer deze associatie met negativiteit los te laten!

De kans bij een risico dat iets negatief uitpakt is dus wel aanwezig. Maar wat is negatief. Ik zie iets negatiefs namelijk als iets positiefs en ik wil dat jij ook op deze manier leert denken! Iets negatiefs bij het nemen van een risico zou kunnen betekenen dat je faalt.. Maar zonder te falen kunnen wij als mens niet groeien. Is falen dan negatief? Nee! Elke keer dat jij faalt moet je bewust dankbaar zijn en dit falen gebruiken om een volgende situatie falen te voorkomen (of opnieuw te falen ;)want onthoud falen is positief ).

Een andere negativiteit zou verlies kunnen zijn. Verlies is niet leuk, maar heel het leven is gebaseerd op verlies. Dat is iets dat wij als mens simpelweg moeten accepteren. Verlies kan daarnaast ook positief zijn. Denk aan vetverlies ;). Maar ook zonder grappen kan het positief zijn. Bij ieder verlies ontstaat er namelijk nieuwe ruimte voor nieuwe winst. Ook moeten we stilstaan bij het feit dat niet alles blijft duren. Kijk alleen al naar het leven. Uiteindelijk verliezen wij allemaal ons leven.. Als je daadwerkelijk bewust wordt van het feit dat verlies bij het leven hoort, zal je van ieder moment meer gaan genieten! Dit moment dat jij dit blog aan het lezen bent is een uniek moment. Dit moment zal nooit precies hetzelfde plaatsvinden. Het is dus een herinnering, die jij moet koesteren! Nu denk je misschien; maar dit is toch helemaal geen bijzonder moment?! Dat bepaal jij volledig zelf! Gun jezelf om iedere moment, dat zich in jouw leven afspeelt, een bijzonder moment te laten zijn. Jouw hele leven lang bestaat uit bijzondere momenten. Beperk jouw leven niet tot maar een enkeling bijzondere momenten. Ieder moment is namelijk bijzonder, want ieder moment is uniek en zal zich nooit op dezelfde manier herhalen. Nooit meer! 

Ik weet dat jij je nu van het volgende bewust bent geworden: Jij bent een adelaar! Vanaf vandaag ga jij alle moeilijke uitdagingen aan in je leven en zijn deze er momenteel niet, dan ga je er zelfs naar op zoek! Jij moet leren vliegen om uiteindelijk jouw volledige potentie te vinden (Wat dit dan ook mag zijn). Jij gaat vliegen en op zoek naar nieuwe mijlpalen om zo uiteindelijk op die ene bestemming uit te komen: de bestemming die jouw volledig gelukkig maakt!

 

 

 

 

 


Laat een reactie achter