🌩️ Dé motivatie quotes canvassen, om de dag gemotiveerd te beginnen en succesvol te eindigen!

De kracht van offline zijn!


In de tijd van nu is online zijn een vanzelfsprekendheid geworden. Sterker nog het is nog meer dan dat! Het lijkt wel een toevoeging aan onze normen en waarden.. Bij het je niet houden aan deze norm, worden we zelfs afgestraft of benadeelt. Denk bijvoorbeeld aan je werk. In de corona tijd waarin we nu leven, werken we zo veel mogelijk vanuit thuis. Bij het niet bereikbaar of - online zijn voor onze werkgever of collega's ontstaat miscommunicatie met als gevolg negatieve resultaten en verwijten naar jou. We moeten deze online gewoonte helaas accepteren om onze werkrelatie goed te houden en eventuele problemen te voorkomen.
Echter houdt het niet op met het online zijn na de "verplichting" tijdens werktijd. Na werktijd gaan we gewoon door, zonder er ook maar enigszins bij stil te staan. Alle sociale contacten en online interactie moet beantwoord worden en we moeten van onszelf laten horen. Doen we dit niet, krijg je negatieve reacties of komt er nog een extra berichtje achteraan. "Hoezo reageer je niet? Ik zie aan het blauwe vinkje dat je het gewoon hebt gelezen ?!". Ook buitenom ons werk zitten we dus ook vast geraakt in het online leven!
Een enge gedachte is het wel. Wij als mensen zijn gemaakt zonder een telefoon of laptop, zonder internet en zonder vermogen tot online contact. Toch is het nu onderdeel van ons geworden, zonder dat dit biologisch bedoelt is. Het aantal depressies is de laatste jaren enorm toegenomen, door deze sociale online druk. Online zijn is in de tijd van nu misschien wel de allergrootste verwachting van de mensheid geworden. 
Dan heb ik het nog niet eens gehad over wat we buitenom ons werk doen als we online zijn. De vreselijke boosdoener sociale media! We houden ons hele dagen bezig met de schijn van het leven van anderen. Ja, "de schijn", want dat is het! We delen alleen maar mooie en positieve dingen over ons leven op social media. We plaatsen niet dat we even niet lekker in ons vel zitten, of dat we financieel in de put zitten. Nee, op social media lijkt sociale status nog het enige te zijn dat telt! De likes, de volgers, de waardering en de aandacht is waar we allemaal online naar op zoek zijn!
Het is een vicieuze cirkel geworden! Als we ons offline namelijk eventjes wat minder voelen of tegen onzekerheden aanlopen, gaan we online. Even een escape uit de realiteit om onszelf te "vermaken". Maar wat zien we daar? We zien de schijn van hoe goed het gaat met anderen! Wat resulteert in dat we ons nog slechter gaan voelen. We gaan ons zelfs slecht voelen over dat we ons slecht voelen. En wanneer deze reeks van negatieve emoties aanhoud, wordt het enorm lastig om uit onze eigen diep gegraven kuil te klimmen!
Nu weet ik het medicijn tegen deze vreselijke online ziekte! Jij weet nu hoe het proces in elkaar zit, dus aan jou om de negatieve gevolgen van het constant online zijn te voorkomen! Hoe gaan we dit doen? We gaan water met vuur bestrijden. Het enige wat jou rest te doen, is het houden van terugkomende offline momenten! Zorg dat deze offline momenten zwaarder wegen dan de online momenten en bij voorkeur dus langer aanhouden. Offline momenten gaan ervoor zorgen dat jij mens blijft, maar vooral dat jij gelukkig bent! Want dat mag jij zijn!
Offline momenten zijn namelijk ontzettend belangrijke groeimomenten. We worden niet geprikkeld door de gecreëerde ideaalbeelden, waardoor we ons simpelweg niet kunnen vergelijken met deze schijn. We nemen tijd voor onszelf; lezen een boek, maken een wandeling, spreken fysiek af met vrienden of gaan sporten. We doen onszelf niet meer tekort door onze huidige realistische situatie te vergelijken met de fictieve schijn van de online ideaalbeelden. Door het houden van offline momenten, forceren we onszelf om in het nu te leven en daardoor onszelf de tijd en ruimte te geven om over dingen na te denken of bepaalde zaken op een rijtje te zetten.
Ook stimuleren we onze creativiteit met offline momenten. We worden niet gestoord en kunnen langer aan een stuk door zonder afleiding handelen. In stilte leren we onszelf begrijpen en komen we in een staat van rust. We zijn tijdens deze offline momenten letterlijk aan het ontstressen, waardoor we lekkerder in ons vel zitten. We hebben ruimte en tijd om in onszelf te investeren en onze dromen en ambities te verwezenlijken om uiteindelijk geluk kunnen genereren! 

Laat een reactie achter