🌩️ Dé motivatie quotes canvassen, om de dag gemotiveerd te beginnen en succesvol te eindigen!

Houd focus op je doel!


Je kent het wel, je bent met van alles bezig en eindstand ben je eigenlijk met niks bezig, want de afronding van de taken blijft vaak achterwegen. Je blijft hangen in het proces en begrijpt niet hoe het kan, dat het steeds meer taken worden terwijl je constant aan het werk bent?! Je ben op de verkeerde manier aan het werken! 

Je komt namelijk tekort aan focus, planning en structuur, waardoor je van de ene naar de andere taak springt en het overzicht over wat er prioriteit heeft ben je volledig verloren. Je hebt niet duidelijk voor je welke doelen je wilt behalen en werkt daardoor nergens naartoe. Het is een vicieuze cirkel waarin je verstrikt bent geraakt! Hoe kom je hier op de juiste manier uit?

Daarbij ga ik je helpen! Allereerst gaan we even helemaal terug naar het begin. Schrijf voor jezelf op welke doelen je wilt behalen. Vervolgens ga je deze doelen rangschikken op basis van belangrijkheid. Zo ga je de volgorde van afronding bepalen. De taken met de hoogste prioriteit hebben voorrang op de overige taken. Je maakt een tijdlijn met de belangrijkste taak eerst en zo opeenvolgend naar de volgende taken.

Nu is het goed om te weten dat er ook iets flink fout zit in jouw huidige werkwijze. Je bent allerlei taken door elkaar aan het doen, waardoor je nog meer focus en kostbare tijd verliest. Nu we de tijdlijn hebben bepaald is het zaak dat je pas aan de volgende taak begint bij voltooiing van de eerste.

Leer jezelf om taken af te ronden! Ik heb speciaal voor jou een trucje, waardoor dit een stuk gemakkelijker gaat worden. Leer jezelf deze truc aan en afronding van taken is nog nooit zo makkelijk geweest! Wat je jezelf aan gaat leren is heel simpel maar zo effectief! Het eerste wat jij iedere ochtend doet als je wakker word, nog voordat je je armen uitstrekt, gaat douchen, of je kleren aan doet, is het volgende: Je maakt je dekbed op! Dit is een kleine simpele taak die jou misschien maximaal twee minuten kost. Toch is het allereerste waarmee jij je dag begon, het afronden van een taak! Doordat jij je dag begint met afronding, wordt dit een vanzelfsprekendheid en uiteindelijk een gewoonte. Taken afronden wordt onderdeel van jou!

Nu kan het soms zijn dat er doelen zijn die gelijk lopen op jouw tijdlijn. Ze moeten allebei rond dezelfde periode worden afgerond. Zijn er doelen die gelijk lopen dan deel je je tijd zo in dat je eerst een bepaalde periode van de dag aan het ene doel werkt en dan een bepaalde periode aan het andere doel. Het is zaak dat dit slechts uit twee periodes (zo min mogelijk!) bestaat en niet dat jij iedere keer de switch maakt tussen beide werkzaamheden! Wat er namelijk gebeurt als je dit wel doet, is dat je continu moet schakelen. Dit schakelen kost ontzettend veel energie en vooral tijd. Wanneer je bezig bent aan iets en wordt gestoord kost het al snel weer een half uur, om in dezelfde mate van focus te komen als daarvoor. Hoe vaker jij dus moet schakelen, hoe meer tijd er verloren gaat! Hierdoor ben je niet efficiënt bezig en lijkt het inderdaad alsof je aan het dweilen bent met de kraan open (een oneindig proces van werkzaamheden). 

Nu we de tijdlijn en de gestructureerde werkwijze hebben bepaald gaan we het hebben over de belangrijkheid van de focus op je doel! Het is namelijk ontzettend belangrijk om iedere dag bezig te zijn met het doel waar je naartoe werkt. Op deze manier creëer je meer urgentie, motivatie en wil om het doel te bereiken. Je zal als een soort van tunnelvisie naar jouw doel gaan kijken. Het enige dat nog relevant is en dat telt is het behalen van dit doel. Je zal hierdoor minder waarde hechten aan onbelangrijke bijzaken. Deze kleine bijzaken kosten jouw geen moeite! Je handelt volledig in dienst van het doel. Bij consistente focus op het doel, zal jij het behalen van het doel als werkelijkheid gaan beschouwen, nog voordat jij het doel daadwerkelijk bereikt hebt. Op dit moment ben je er bijna! Aan jouw focus en motivatie gaat het in ieder geval niet meer liggen. Het is alleen nog een kwestie van tijd, dat je doel daadwerkelijk werkelijkheid wordt! Jij hebt dit!


Laat een reactie achter