🌩️ Dé motivatie quotes canvassen, om de dag gemotiveerd te beginnen en succesvol te eindigen!

Bouw jouw eigen ladder!


Iedere dag sloof jij jezelf uit in de sportschool, je gaat tot het gaatje en bent helemaal gesloopt na iedere training. Iedere training opnieuw kijk je in de spiegel. Je ziet jezelf. Je kijkt naar jezelf. Maar zie je daadwerkelijk verschil met de dag ervoor? Of de dag daarvoor? Of de week ervoor? Nee, buiten de pomp in je spieren, helemaal niks! Waar doe je het dan eigenlijk voor? Wat is de waarde geweest, dat jij je anderhalf uur lang hebt staan uitsloven in de sportschool, dat je shirt kletsnat is van het zweet, dat je energietank leeg is en je spieren pijnlijk aanvoelen? 

Je moet deze training niet zien als één training. Zie deze training als een kleine bouwsteen van een enorm proces. Vergelijk het met een ladder. Stel de zijkanten van de ladder zijn al aanwezig. Het enige dat jou rest te doen is het maken van de treden. Bouw je eigen ladder! Deze treden moet je zien als trainingen. Je gaat iedere keer naar de sportschool en sluit een training succesvol af. Op deze manier heb je weer een trede gemaakt. Beetje bij beetje kan je de ladder opklimmen en je komt steeds een stap hoger. Dan uit het niets wordt er een training overgeslagen. Er mist een trede… geen probleem! De volgende training wordt wel afgerond en met een beetje moeite lukt het om de missende trede over te slaan en de volgende trede te bereiken. De trap is nog steeds te beklimmen. En je komt steeds een beetje dichter bij de top. Er ontstaat een nieuwe situatie; dit keer wordt niet één training overgeslagen, maar worden er meerdere overgeslagen. Na een behoorlijke tijd ga je weer trainen. Er is alleen iets verandert. Je kan de ladder niet meer beklimmen, er zit namelijk een te groot gat tussen de 2 laatste trainingen. Er moet een nieuwe ladder worden gemaakt?!

Resultaat laat zich zien door consistentie. Hierin is tijd de variabele die de mate van resultaat bepaald. Iedere handeling in het proces van consistentie is leidend voor het resultaat. Ga je verandering zien wanneer een handeling ontbreekt? Nee! Ga je verandering zien wanneer er enkele handelingen ontbreken? Nee! Ga je verandering zien, wanneer er een grote hoeveelheid handelingen ontbreekt? Ja!

Zo werkt het met alles: neem de welbekende calorie challenges op Youtube. Hoe kan het dat deze gasten niet dik zijn, na het naar binnen werken van 10000 calorieën. Omdat dit slecht één traptrede is, die ze missen in de ladder van hun gezonde leefstijl en sportieve fysiek. Alle andere treden hebben ze wel gebouwd door hun consistent gezonde eetpatroon. Neem als ander voorbeeld de ladder voor het behalen van een toets wiskunde. Je moet 5 hoofdstukken leren voor de toets. Je hebt er 1 of 2 niet geleerd. Alsnog haal je een voldoende omdat er maar een of enkele treden missen. Ontbreken er 3 treden, heb je een opeens een onvoldoende. De ladder naar een voldoende is niet meer te beklimmen, doordat er een te groot gat is ontstaan tussen de laatste treden. 

Zo werkt het met alles in het leven, van kleine acties als tandenpoetsen tot het opbouwen van een relatie. De benodigde lengte van de ladder is voor iedere situatie verschillend, maar er zal uiteindelijk altijd een punt komen waar het alle moeite waard was. Iedereen heeft de mogelijkheid om een ladder op te bouwen. Zorg er tijdens het opbouwen wel voor dat de ladder uiteindelijk nog te beklimmen is!


Laat een reactie achter