🌩️ Dé motivatie quotes canvassen, om de dag gemotiveerd te beginnen en succesvol te eindigen!

Bepaal jouw eigen koers!


Jouw eigen koers bepalen! Het klinkt heel simpel maar voor velen is het ontzettend lastig. Het vergt veel motivatie, discipline maar vooral een heel belangrijk element dat velen onderschatten. Dit element is eigenwaarde. De reden waarom velen niet hun eigen koers bepalen, komt vaak door de invloed van anderen. Ze weten niet goed wie ze zijn wat ze willen en onderschatten wat ze daadwerkelijk waard zijn. Ze leven in teken van hun omgeving en volgen elkaar als ontzettende schapen. Kuddegedrag is sterker dan hun innerlijke ambitie om hun doelen na te streven en hun 'eigen' koers te bepalen! 

Heel erg zonde, want een ding moet je goed weten. Jij hebt maar één kans. Natuurlijk denken sommigen dat er hierna nog leven is maar dat is niet bewezen. Dus laten we zeggen jij hebt maar één bewezen kans om het leven te leven dat jij wilt. Laat je leven niet leiden door anderen en wordt vooral geen bijrolletje in het leven van ander hoofdpersonage. Nee, jij bent de allerbelangrijkste en jij bent het hoofdpersonage van jouw leven. Ben je hier bewust van en heb het lef om af en toe voor jezelf te kiezen.

Neem momenten voor jezelf, waarin je bepaald wie jij bent, wat je wilt en hoe je dit gaat bereiken. Bepaal jouw eigen koers! Dit klinkt heel vanzelfsprekend, maar hoe vaak heb jij zo'n moment daadwerkelijk voor jezelf gehad. Je schrijft je antwoorden op en houd ze consistent levend in jouw hoofd. Je visie wordt duidelijk en jouw eigen koers is bepaald.

Het mooie is dat niemand maar dan ook echt helemaal niemand dezelfde koers heeft als jou! Jij bent uniek en jouw pad dat je gaat bewandelen is persoonlijk. Geniet van het pad en laat je geluk niet volledig afhangen van het bereiken van je doel. Het proces duurt namelijk vele malen langer dan het kleine momentje van het bereiken van je doel. Het zou zonde zijn als je jouw geluk laat afhangen van dit kleine momentje. Je zal zien als je jouw koers bepaald hebt, dat jouw leven meer zin en waarde krijgt. Je hebt iets om iedere dag voor op te staan en naar bed te gaan. Je hebt iets waarvan jij weet dat je het gaat bereiken! Het wordt een mooie reis met vele mooie geluksmomenten en je kan niet wachten om jouw doel te bereiken! Jij hebt dit!


Laat een reactie achter